Ismét egy felejthetetlen és megismételhetetlen bor-gasztronómiai eseményre invitálunk
Márton-napi borvacsora – Tokaji borokkal c. estünkre november 8-án pénteken.
Személyesen látogat el hozzánk és kóstoltatja 5 szép tételét az idei év Borászok Borásza – Bárdos Sarolta a TokajNobilis alapítója.
A borokhoz megálmodott menüsort séfünk, Tóth Zoltán alkotja meg. A vacsora stílusos helyszíne az egykori jezsuita dézsmapince.
Amuse bouche
Selymes kecskesajtkrém, zöldfűszeres-kamillás köntösben, libatepertő morzsás ágyon, pirított köményes ostyán
Felszolgált tétel:
Birtok Furmint 2023 – száraz
Leves
Tárkonyos libaleves saját combjával és füstölt mellével, sárgabarack bolondítással
Felszolgált tétel:
Barakonyi Hárslevelü 2021 – száraz
Meleg előétel
Langyos libamáj variációk, sárga muskotály redukcióval
Felszolgált tétel:
Sárgamuskotály 2023 – félszáraz
Főétel
Omlós libacomb, lilaburgonya dödöllével, füstös hagymakrémmel, jus-vel
Felszolgált tétel:
Barakonyi Furmint 2020 – száraz
Desszert
Tokaji krém, barack, mandula
Felszolgált tétel:
Édes Szamorodni 2019 – édes
A vacsora ára borsorral – 2024.10.29-től – 25.600 Ft/fő
A vacsora ára borsor nélkül – 2024.10.29-től – 22.600 Ft/fő
Asztalfoglalás: info@balintborarium.hu e-mail címen a rendelkezésre álló szabad helyekig, de legkésőbb 2024. 11. 06-ig